“Baia – File de istorie”

Festivalul “Baia – File de istorie” este sărbătoarea de suflet a locuitorilor comunei Baia. Acestă sărbătoare adună în fiecare an sute de localnici, din comună şi din satele învecinate, alături de fii satului, plecaţi departe, care se folosesc de acest prilej...

AFLĂ MAI MULTE

“Hora de la baia”

„Hora de la Baia” este o manifestare culturala de promovare a obiceiurilor si traditiilor autentice locale, o sarbatoare a portului si dansului popular moldovenesc. Acest eveniment include expozitii de arta traditionala, parada a costumelor populare ...

AFLĂ MAI MULTE

Vă aşteptăm la festival!

Comuna Baia vă invită să participaţi la cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului “Baia – File de istorie”, ce se va desfăşura în zilele de 24 şi 25 septembrie 2011 în comuna Baia, judeţul Suceava.

Festivalul este o manifestare ştiinţifică şi cultural-artistică, ce reprezintă un omagiu adus trecutului de legendă al aşezării Baia, prima capitală a Moldovei, localitate atestată istoric încă din anii 1300.

Anul acesta, Festivalul “Baia – File de istorie” se înscrie în rîndul manifestărilor din cadrul proiectului “Istorie şi tradiţii în prima capitală a Moldovei”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi va cuprinde, în prima zi, 24 septembrie 2011 un simpozion pe teme istorice, intitulat „Lumi de ieri şi de azi”, o lansare de carte istorică, un vernisaj de pictură şi o expoziţie de carte, iar a doua zi, 25 septembrie punerea în scenă a unui fragment din istoria comunei Baia, intitulat “Groapa lui Hîrjap”, o paradă a costumelor populare cu invitaţi din localităţile învecinate comunei, urmate de un spectacol oferit de artişti amatori şi interpreţi de muzică populară şi de ansambluri folclorice profesioniste din Bucovina.


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.