“Baia – File de istorie”

Festivalul “Baia – File de istorie” este sărbătoarea de suflet a locuitorilor comunei Baia. Acestă sărbătoare adună în fiecare an sute de localnici, din comună şi din satele învecinate, alături de fii satului, plecaţi departe, care se folosesc de acest prilej...

AFLĂ MAI MULTE

“Hora de la baia”

„Hora de la Baia” este o manifestare culturala de promovare a obiceiurilor si traditiilor autentice locale, o sarbatoare a portului si dansului popular moldovenesc. Acest eveniment include expozitii de arta traditionala, parada a costumelor populare ...

AFLĂ MAI MULTE

Numărul turiștilor în comuna Baia a crescut cu 15% în ultimii trei ani

Comuna Baia devine un loc tot mai des vizitat de turiști. În primele zece luni ale anului curent numărul acestora a sporit cu peste 15% comparativ anul 2013. Până la data de 31 octombrie 2016 erau înregistrați 2287 de turiști. Creșterea se datorează celor trei mari evenimente cultural-artistice, ”Hora de la Baia” (mai), ”Festivalul Baia file de istorie” (august - septembrie), ”Primiți mascații” (decembrie), care s-au dovedit un promotor excelent pentru tradițiile, istoria și tezaurul local. În acest sens, obiectivele istorice au devenit mult mai cunoscute publicului larg, manifestările reușind să atragă atenția unui număr tot mai mare de vizitatori. Numărul turiștilor care au ajuns în comuna Baia a crescut exponențial de la un an la altul. Dacă la sfârșitul anului 2013 erau înregistrați 1897 de turiști, în anul următor au fost consemnați 2070 de turiști. La sfârșitul anului 2015 numărul celor care au vizitat obiectivele istorice, și nu numai, a fost de 2.183. Pe lângă cele trei ctitorii voievodale, turiștii au poposit de fiecare dată și la Muzeul de istorie și etnografie. Anul acesta, în luna septembrie, comuna Baia a primit vizita unui grup de turiști de peste hotare. Peste 40 de persoane din Finlanda au ținut să cunoască prima capitală a Moldovei, istoria acestor locuri și bisericile din vechime, toate constituind un punct important de atracție pe agenda excursiei grupului de turiști străini care au pășit la Cetatea de Scaun a Sucevei și la mănăstirile istorice din Bucovina. Proiecțiile pentru viitorul apropiat sunt optimiste, creșterea numărului de turiști români și străini fiind deja confirmată pentru acest an. Pentru luna noiembrie, mai multe grupuri de turiști de peste hotare și-au anunțat prezența la Baia.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.