Primiti Mascatii?

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, in comuna Baia, judetul Suceava, obiceiurile si datinile strabune sunte respectate cu sfintenie. In ajunul Anului Nou alaiul format din ursi, cerbi, capre si irozi strabate ulitele satului in cantec de colinda si clinchet de clopotei.

Dupa ”jocul” din centrul satului, alaiul se desparte in cete mai mici, care merg din poarta in poarta si colinda pe fiecare gospodar in parte. Localnicii au convingerea ca, daca primesc mascatii vor avea parte in anul care vine de holde bogate, livezi rodnice, sanatate si putere de munca.

Sub denumirea”Primiti Mascatii?” Comuna Baia, organizeaza in acest an, pe 31 decembrie, ora 11:00, un spectacol al obiceiurilor populare de iarna, in cadrul proiectului „Istorie si traditii in prima capitala a Moldovei”

PRIMITI MASCATII - SPECTACOL AL OBICEIURILOR DE IARNA DIN COMUNA BAIA from Comuna Baia on Vimeo.


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.