Localitate şi împrejurimi

Localitate şi împrejurimi

Baia este cunoscută drept prima capitală medievală a Moldovei, atestată documentar încă din anii 1200, şi este unul dintre primele oraşe fortificate ale voievodatului proaspăt constituit. Istoria localităţii este strîns legată de domnitorii vremii, începând cu Dragoş Vodă, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare sau Petru Rareş, ctitori ale unora dintre dintre cele mai valoroase monumente de natură religioasă, precum Biserica Albă, Biserica “Adormirea Maicii Domnului” sau Catedrala romano-catolică “Fecioara Maria”, care stau şi astăzi mărturie a vremurilor glorioase şi înfloritoare din Ţara Moldovei.

Din păcate localitatea se află în afara circuitului turistic consacrat al zonei, care cuprinde în special mănăstirile din Bucovina şi staţiunile din zona de munte a regiunii, dar cu toate acestea, puţinii vizitatori care poposesc în comună apreciază frumuseţea peisajului, ospitalitatea localnicilor şi valoarea monumentelor istorice, fiind de părere că Baia este o localitate care merită promovată în rîndul agenţiilor de turism şi al tour-operatorilor. Acesta este şi motivul pentru care conducerea comunei, ajutată de o firmă de consultanţă, a făcut toate demersurile necesare pentru atragerea de fonduri europene şi guvernamentale destinate promovării resurselor turistice locale la nivel regional şi naţional. Una dintre principalele activităţi ale proiectului este promovarea monumentelor istorice şi a evenimentelor cu caracter istoric din zonă.

Prezentarea resurselor turistice din localitatea Baia (DVD Final) from Comuna Baia on Vimeo.


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.