Muzeul de etnografie

Muzeul din com. Baia, jud. Suceava este depozitarul unor importante mărturii istorice şi arheologice ale genezei Statului Medieval Moldova, prima reşedinţă a Voievodatului Moldovei cu importante implicaţii în formarea celorlalte voievodate româneşti.

Sectia de etnografie infatiseaza aspecte ale locuintei , portului, obiceiurilor si indeletnicirilor traditionale din zona. Intr-o prima incapere sunt expuse obiecte cu o vechime de peste o suta de ani, donate de catre localnici precum covoare, carpete, stergare si traiste lucrate manual, la stative, din lana de oaie sau canepa, ornate cu motive nationale precum tricolorul, dar si modele geometrice si zoomorfe(pasari si veverite).

Muzeul adăposteşte o bogată expoziţie etnografică cît şi obiecte de dogărie, instrumente pentru ţesut , toate fiind adevărate comori de istorie şi frumos, oglindă vie a trecutului istoric al Oraşului Medieval BAIA.

Muzeul de istorie si etnografie - sectiunea etnografica from Comuna Baia on Vimeo.


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.