“Baia – File de istorie”

Festivalul “Baia – File de istorie” este sărbătoarea de suflet a locuitorilor comunei Baia. Acestă sărbătoare adună în fiecare an sute de localnici, din comună şi din satele învecinate, alături de fii satului, plecaţi departe, care se folosesc de acest prilej...

AFLĂ MAI MULTE

“Hora de la baia”

„Hora de la Baia” este o manifestare culturala de promovare a obiceiurilor si traditiilor autentice locale, o sarbatoare a portului si dansului popular moldovenesc. Acest eveniment include expozitii de arta traditionala, parada a costumelor populare ...

AFLĂ MAI MULTE

Numărul turiștilor în comuna Baia a crescut cu 15% în ultimii trei ani

Comuna Baia devine un loc tot mai des vizitat de turiști. În primele zece luni ale anului curent numărul acestora a sporit cu peste 15% comparativ anul 2013. Până la data de 31 octombrie 2016 erau înregistrați 2287 de turiști. Creșterea se datorează celor trei mari evenimente cultural-artistice, ”Hora de la Baia” (mai), ”Festivalul Baia file de istorie” (august - septembrie), ”Primiți mascații” (decembrie), care s-au dovedit un promotor excelent pentru tradițiile, istoria și tezaurul local.

Read more...

Festivalul ”Baia file de istorie” - 8 septembrie 2016

Festivalul ”Baia file de istorie” este o manifestare științifică și cultural-artistică de o mare amploare, care omagiază trecutul istoric și legenda localității Baia care a avut un rol deosebit în istoria Moldovei. Ajuns la cea de-a XXXV-a ediție, evenimentul reprezintă o manifestare științifică și cultural artistică tradițională ce reunește comunitatea locală care trăiește, din toată ființa, emoțiile provocate de acest eveniment de suflet. Este o mare sărbătoare pentru comuna Baia, când fiecare gospodar, fiecare casă se îmbracă în straie de sărbătoare. 

Read more...

Festivalul ”Baia File de istorie”

Read more...


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.